Verhuur, ondersteuning en advies voor ieder evenement
Bel ons: (055) 540 12 00 | Wij zijn lid van Verhurend Nederland

04-05-2019 | Hoe bouw ik een mastertent op?

1. Verwijder de beschermhoes.
2. Ga tegenover elkaar staan en pak de buitenste staanders vast en trek uit.
3. Pak nu de onderste scharen vast en loop uit elkaar, totdat de tent bijna op spanning staat. 
4. Vergrendel eerst de hoekstaanders. Duw de glijders met de rode knop naar boven tot je een klik hoort. Je begint altijd eerst bij de hoekstaanders.
5. Til de staanders iets op en schuif ze in de gewenste hoogte door het indrukken van de pal.
6. Haal de spanbanden aan het tentdak door de koppelstukken, sluit de spangesp en trek deze licht aan.
7. Bevestig de zijwanden met behulp van de klittenbandsluiting aan de binnenzijde van het dak. Begin altijd met de zijwanden in de hoek bij het dak. Vervolgens vouw je de zijwanden om de staanders op de aangebrachte klittenbandstroken. LET OP! Zorg ervoor dat de lussen voor de spanbanden vrij blijven. De volgende zijwand bevestig je aan de klittenbandstrook aan de vorige zijwand.
8. Vervolgens kun je op alle hoeken de spanbanden vast maken door de karabijnhaken vast te maken aan de lussen van het tentdak en de haring. Daarna kun je de spanbanden op spanning brengen. Advies; plaats bij winderig weer de haringen direct nadat het geraamte van de tent staat, dus alvorens je de zijwanden er in hangt. Sla de haringen enigszins schuin in de grond op zo’n 1,5 meter uit de hoek. Met de kleine haringen kunnen zowel de tentpoten als de deuropeningen worden vastgezet.
9. Klaar! Deze tenten worden niet voor niets ook wel easy-up tenten genoemd!

Nieuwsoverzicht »

  • Advies bij organisatie van evenementen

    Heeft u alles geregeld voor uw evenement? Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij wat er bij het organiseren van een evenement komt kijken. Van advies over elektriciteit, sanitaire vergunningen tot aan advies over de benodigde aantallen en/of ruimte. Neem contact op voor advies op maat.

  • Levering, inrichting & opbouw

    Wanneer u geen zorgen wilt over vervoer naar en opbouw op uw evenementenlocatie, schakel dan TéBé in. Wij plaatsen alles voor u op locatie, zodat u zich kunt concentreren op de organisatie van uw evenement.

  • Partyverhuur in onze verhuurshop

    Zelf direct huren doet u in onze verhuurshop. U vindt hier alle partyverhuurmaterialen van glaswerk, tafels en stoelen tot springkussens en een compleet bruin café. Bestel alles voor uw evenement nu in onze verhuurshop.